Overbeeke&co

Menu

Leiderschap coaching

Leiderschap … Uiteindelijk gaat dat over hoe jij jezelf ziet en leidt. Hoe je werkt en of je dat doet vanuit je eigen inzichten en kracht. Bovendien heeft succesvol leiderschap te maken met hoe je communiceert en een team daadwerkelijk aanstuurt.

Goed leiderschap is een randvoorwaarde voor goede resultaten. Dit geldt zowel voor een kleinere onderneming als voor een grote organisatie. Als leidinggevende houd je vaak vele ballen tegelijk hoog. Van resultaten leveren en veranderingen in goede banen leiden tot continu verbeteren, collega’s inspireren en jezelf ontwikkelen. 

 Vijf veelgestelde vragen:

  1. Hoe creëer ik overzicht?
  2. Hoe zet ik mijn talenten beter in?
  3. Hoe kan ik managen en leiden tegelijk?
  4. Hoe kan ik effectiever communiceren?
  5. Hoe zorg ik dat medewerkers gemotiveerd blijven?

Ellen Overbeeke helpt leidinggevenden en professionals met ambitie om hun leiderschap te ontwikkelen. Door hen te begeleiden in het ontdekken en waarmaken van wat ze willen en kunnen betekenen voor zichzelf en anderen. 

Na de coaching geef je bewuster leiding aan jezelf en aan je team. Ook weet je beter wanneer je moet sturen of juist ruimte geven.

Heb je een heldere ontwikkelvraag? Of ben je juist nog zoekende?

Plan een gratis intakegesprek

Een intakegesprek is geheel vrijblijvend. Je brengt je vraag in of situaties uit je werk/privéleven en we onderzoeken samen wat je wil bereiken. In dit verkennende gesprek ervaar je de werkwijze van Ellen en bepaal je of je dat aanspreekt. Zijn beiden positief, dan start het traject. Zo niet, dan is in ieder geval je vraagstuk duidelijker geworden.

Ellen maakt gebruik van diverse werkvormen en methodieken, passend bij jouw doelstelling. Denk hierbij onder andere aan kernkwaliteiten van Daniel Ofman, situationeel leiderschap, leanmethodieken, motivational interviewing. Elke sessie sluiten we af met een reflectie op je doel.

Begeleiding op de werkplek

Kenmerkend voor de werkwijze van Ellen Overbeeke is de aandacht voor het belang van het functioneren in je werkomgeving. Onderdeel van het traject is dan ook begeleiding in en op het werk. Coaching on the job dus. 

Gemiddeld vergt een coachingtraject zes tot acht gesprekken van anderhalf uur. Na het traject is het uiteraard mogelijk om naar behoefte een aanvullende sessie te plannen.

De locatie van de sessies? Die bepaal je samen: op de werkplek, in een externe omgeving of een mix van digitale (e-coaching) en live gesprekken.