Overbeeke&co

Menu

Wie is Ellen Overbeeke?

Een behoorlijk relevante vraag als je erover nadenkt om iemand in te huren of toe te voegen aan je team. Daarom een open blik in de persoon achter de naam:

“Ik ben Ellen Overbeeke, specialist in (verander)communicatie en coaching. In 2010 ben ik mijn eigen bedrijf gestart in de twee werkvelden waar mijn hart lag en ligt: coaching & communicatie.

Het voelde als de juiste tijd om ‘op eigen benen te staan’. Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben bij de Nederlandse Spoorwegen. Van educatieve tot financiële communicatie, van begeleiden van grote reclamecampagnes tot het managen van een communicatieafdeling. In de grote en veelzijdige NS-organisatie heb ik het communicatievak in al zijn facetten geleerd en geprofessionaliseerd. Wat me aansprak was: mooie dingen ontwikkelen, lastige zaken zo eenvoudig mogelijk overbrengen en management ondersteunen bij veranderingen met communicatie.
 
Ook het leidinggeven aan teams van professionals paste goed bij mij. Ik heb in de jaren als manager vooral geleerd hoe een team groeit door te faciliteren, echt te luisteren én ruimte te geven. Mijn managementstijl veranderde in de loop der jaren van aansturen naar meer coachen.
 
Ook ontdekte ik dat bovenal het groeiproces van medewerkers mij veel energie gaf en daarom volgde ik een opleiding bij de School voor Coaching. Die zorgde voor een enorme persoonlijke ontwikkeling en behoefte aan verandering; ik maakte de overstap naar interne coach.
 
Beter presteren, anders communiceren, invloed uitoefenen, andere manier van leiderschap. Een greep uit de wensen die voor mij coaching en communicatie bij elkaar bracht. Mijn passie werd glashelder: anderen helpen communicatiever te worden, interactie bevorderen om daarmee werkplezier en betere resultaten te bereiken. Ik werd zelfstandig ondernemer en dit is nog steeds de missie waar ik voor ga.

Ik geloof namelijk in mensen, hun eigen wijsheid en hun talenten en ik ben nieuwsgierig naar hun verhalen. Ik word blij als ik anderen individueel of in teamverband zie schitteren!"

Meer weten over mijn interesses en manier van werken?

Fijn om kennis te maken!